Det er altså slik at det finnes ulike varianter av hockey, og selv om ishockey er den aller mest kjente, og den som har definitivt mest deltakere over hele verden, så er også bandy en populær sport. For det meste her i Europa, i Russland og spesielt hos våre naboer i Sverige. Det er noen forskjeller mellom de to. Bandy er jo faktisk det som kom før ishockey, og ishockey er noe som ble utvkilet ut fra bandy.

Den største forskjellen er at banen i bandy er mye større enn den er i ishockey og det spilles med elleve spillere i stedet for seks. Noe som gjør det ganske likt fotball sånn sett. Begge spilles på is, men i bandy så bruker man en liten ball, mens man i ishockey bruker en puck. I tillegg er målet større og reglene er ganske like som de er i fotball. En av de aller største forskjellene er at kroppskontakt ikke er lov i bandy, mens i ishockey så er jo faktisk slossing lov. Det er altså ganske store forskjeller, men likhetene er jo at det spilles med kølle og at det er på is.

Det er i Sverige og Russland som denne sporten er mest populær og det er til og med profesjonelle ligaer i disse landene og det arrangeres sågar verdensmesterskap i bandy vært år. Hvor disse to landene dominerer også. Det er greit å kunne vite forskjellene på noe, fordi selv om man ofte tror det, så er de ikke synonyme med hverandre, uansett om det er likheter mellom dem.

Den ene er langt mer populær enn den andre, men det gjør den ikke til en bedre sport sånn sett, bare at dekningen og rekrutteringen har vært langt bedre for ishockey enn hva den har vært for bandy, spesielt i Nord-Amerika, hvor man nesten ikke har hørt om bandy.