Vi så litt på hvor viktig det er med stjerner i sporten tidligere. Grunnen til at vi berører emnet igjen her er fordi det er viktig å se på hva slike stjerner kan inspirere unge mennesker til å gjøre. Om man ser i USA, og på det beste ishockeyspillerne gjennom tidene så har man Gretzky, som nevnt tidligere. Men også Gordie Howe, som er kjent som “Mr Hockey” og Mario Lemieux. Dette er spillere som utover det å være fantastiske spillere, har høynet sporten til noe mer i unge menneskers øyne.

Man behøver ikke en gang å se til USA, bare se på hva “Shampo” Knutsen har gjort for ishockey i Norge. “Alle” visste og vet hvem Knutsen er og mange har nok ønsket å være den neste Knutsen. Hockey bør forsøke å gjøre noe lignende, i alle dets variasjoner. Forsøke å sende spillere til de profesjonelle ligaene, om det ikke finnes her, slik at de kan spille med de beste og vinne de største trofeene. Da kanskje vi kan se at deltagelsen også går opp.

Om man ser tilbake i historien, så har man mange eksempler på når noen norske utøvere gjør det bra, at folk blir mer bevisste på dem, og at deltakelsen i akkurat den sporten går opp. Man så de nylig i fekting, da Bartosz Piasecki tok sølv i OL i 2012 i London. Lignende så man da curlinggutta tok gull i 2002 i Salt Lake City. Man bygde nye baner og antallet medlemmer bare steg på grunn av dette.

Så det er egentlig livsviktig for alle idretter å ha profiler eller suksesshistorier, slik at de unge kan ha noen rollemodeller som de kan kopiere. Da kan vi se at bandy og hockey kan bli en langt mer populær sport i Norge også, og konkurrere med de virkelig store.