Når det kommer til hockey og dets variasjoner så er det naturlig å se på hvordan de er organiserte og hva slags støtte de får. Ser man på noe som for eksempel NHL som er lokalisert i Nord-Amerika så er det en gedigen forskjell på det og hva som skjer med sporten her i landet. Både pengestøtten og mediedekningen er i en helt annen dimensjon der borte, naturlig nok siden sporten faktisk genererer så mye penger for alle som er knyttet til den.

Men det er også noe kulturelt som ligger i det, noe som gjør at hockey i Norge ikke kan konkurrere på det nivået. Fordi i land som USA og Canada så er ishockey en nasjonalsport, på lik linje som det fotball er her i Norge. Og da er også satsingen mye høyere og deltagelsen ligeså og da blir interessen fra folk utenfor sporten også økende. Men det er jo noe som er svært vanskelig å forandre på, folks kultur og det de vokser opp med.

Norge er tross alt et lite land med bare fem millioner innbyggere, og med vinteridretter, håndball og fotball, så er det rett og slett ikke mye plass igjen til andre idretter. Det er etproblem mange andre sporter også har, ikke bare hockey. Der ligger den vesentlige forskjellen mellom Sverige og Norge når det kommer til hockey, fordi i Sverige så ligger det dypere i deres kultur i å spille hockey og det er derfor man kan se dem dominere, i både ishockey, bandy og andre grener.

Om vi kunne få den samme satsingen her i Norge så kan det få effekter etter noen år, om man klarer å overbevise flere barn om denne idretten så er det bare bra. Men det er en lang prossess som krever mye tålmodighet, vilje og penger for å klare.