National Hockey League, eller NHL, er den største profesjonelle ligaen i verden når det kommer til hockeysporten. Uansett variant. Det er en av de største og rikeste ligaene også når du sammenligner med fotball, basketball eller amerikansk fotball. Og den har gjort veldig mye eksponeringen og høyningen av sportens profil over hele verden. Det er filmer og spill som er basert på ligaen.

Det er 31 lag i ligaen, 24 fra USA og 7 fra Canada. Den første sesongen ble spilt i 1917-18, noe som gjør den eldre som liga enn hva Tippeligaen her i Norge er. De som denne ligaen har gående for seg og som gjelder mange andre idretter i USA er at mange kjenner igjen navnet med en gang de ser det. Du kan tenke deg NFL for amerikansk fotball. NBA for den amerikanske ligaen i basketball. MLB for baseball. Dette er jo noe som gjør at oppmerksomheten rundt ligaen er høyere siden nesten alle kjenner navnet.

Man kan nok ikke håpe å oppnå noe lignende i Norge, ei heller rundt i Europa, siden Nord-Amerika på mange måter har tatt over hele markedet. Det at delaktigheten i alle hockeyidretter her i Norge er ganske lav, sammenlignet med andre idretter, hjelper heller ikke så mye. De skyhøye lønningene som blir gitt til spillerene er heller ikke noe som noen andre kan konkurrere med, og der hvor det er penger, ja der går også spillerne. NHL er på mange måter den ideelle modellen å gå etter om man vil lage noe lignende her, kanskje et samarbeid rundt i Nord-Europa kunne vært noe?

Den organiseringen som ligger bak disse ligaene er noe alle kan lære noe av, uansett hvor høyt nivå man er på, og om man skulle kanskje hatt et samarbeid, så ville det jo være et meget godt sted å ta utgangspunkt fra.